Nieuws - Watch 24 Online

vintage Rolex kopen

Als u in de markt bent voor een Vintage Rolex dan kan dit een zeer intimiderende wereld zijn, misschien zelfs beangstigend. Er zijn zoveel foute, valse en franken horloges op de markt dat u wel erg voorzichtig moet zijn.

Voor dat u een vintage Rolex gaat kopen verzeker u er dan van dat u het horloge van een betrouwbare dealer/handelaar koopt met voldoende kennis van zaken. De zoektocht naar een vintage Rolex kan dan ook lang duren om het gewenste resultaat te kunnen halen. In mijn nieuwsblog probeer ik in de komende tijd verschillende tips te geven voor een succesvolle speurtocht.

vintage Rolex informatie

Allereerst u begint te zoeken naar een vintage Rolex gaat u zich verdiepen in het gewenste model. Hierover zijn natuurlijk tal van boeken geschreven door grote namen zoals Mondani die in allerlei geweldige mooie dure boeken elk vintage Rolex model in alle geuren en kleuren omschrijven en fotograferen voor vergelijking. Ook zijn er veel websites online zoals Hodinkee en doubleredseadweller waar ook heel veel te vinden is zonder een duur boek te kopen

vintage Rolex wijzerplaat rolex 5513

Allereerst gaan we beginnen met de wijzerplaat van een vintage Rolex. Dit is in mijn ogen het belangrijkste aspect van een vintage horloge omdat hier heel duidelijk te zien is of het om een echt vintage Rolex horloge gaat. Het is uiterst zeldzaam om een oud horloge te vinden met een perfecte wijzerplaat zonder barstjes, scheurtjes, tritium verlies of verkleuringen. De een streeft ernaar om het perfecte exemplaar te vinden terwijl de andere graag wil dat de ouderdom van de wijzerplaat afstraalt.

Bij het bekijken van een vintage Rolex begin ik altijd bij de wijzerplaat en dan bij de Corona (Rolex kroon) en de daar omliggende teksten. De oude letters en kronen op vintage Rolex modellen zijn vroeger wat dikker aangezet dan wat ze tegenwoordig doen. Dus als we het horloge iets schuin draaien en met een loep over de tekst kijken dan kun je zien dat deze echt boven op de wijzerplaat liggen. Ook heeft Rolex aan zijn letters heel veel aandacht besteedt dit houd in dat hier geen foutjes in zitten. Dus geen gaatjes in de print, scheve letters, drukfoutjes het is bijna altijd helemaal perfect. Perfect is dan ook waar Rolex voor staat in zijn horloges.

Tritium en luminova wijzerplaten

De oude vintage Rolex horloges beschikken zo goed als altijd over een Tritium wijzerplaat en de nog oudere Rolex horloges zelfs Radium. Om met radium te beginnen dit zit in de echte oude Rolex modellen tot ongeveer 1965 toen ze hier mee zijn gestopt. Dit vooral omdat er opeens erg veel horlogemakers kanker hadden en ze dit hadden terug herleid aan de radium vulling op de wijzerplaten. Een van de beste manieren om deze wijzerplaten te onderscheiden is door er met een Geigerteller over te gaan. De geigerteller zou direct laten zien dat het horloge radioactieve straling heeft. Heeft u niet geigerteller dan is het ook goed te doen met een UV lampje houd deze even boven de lichtmassa en kijk dan of deze nog lichtgevend is. Over het algemeen gloeien de radium vullingen nog een seconde of 10 na waarna ze weer doven.

De tritium wijzerplaten zijn een stuk moeilijker herkenbaar dit vooral omdat ze geen straling hebben.

 

 

0

Start typing and press Enter to search